e-Devlet Üzerinden Barkodlu Öğrenci Belgesi Alma

E-Devlet sisteminde zamanınızdan tasarruf edebileceğiniz gibi işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Farklı kurum ve kuruluşlara vermek amacıyla "Öğrenci Belgesi" alınabilir. e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır? Hangi adımlar takip edilir?

27.05.2021 27423

1.Velinizin e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazın. Direkt link için tıklayınız.

2."Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır.

3. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.

4. Oluşturulan barkodlu öğrenci belgesinin "Yazdır" butonuna basılarak çıktısı alınabilir.

5. Yada Barkodlu belgeyi çalıştığınız kurumun mail adresine mail ile yollayabilirsinz.